Asortyment
Asortyment
CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE – produkowany z maki żytniej, wody oraz soli, walory smakowe poprawia dodatek kminku. W chlebie tym nie jest stosowany dodatek mąki pszennej, zatem jest to pieczywo o niskiej zawartości glutenu. W procesie produkcji nie są stosowane drożdże, dlatego może być konsumowany przez alergików uczulonych na drożdże piekarnicze.
CHLEB I BUŁKI VITALIS – produkowane na bazie mielonych ziaren pszenicy i żyta, o dużej zawartości błonnika, wzbogacone wyciągiem z cykorii – inuliną obniżającym poziom cholesterolu. Rozpuszczalny błonnik roślinny INULINA wzmacnia układ odpornościowy oraz wspomagając rozwój mikroflory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym ułatwia trawienie.
CHLEB GWAREK z orkiszem (stara odmiana pszenicy) – zawiera w swoim składzie razową makę ORKISZOWĄ, słonacznik, len, grys jęczmienny i żytni. ORKISZ wspomaga krążenie i naturalne procesy trawienne, przyczynia się do poprawy funkcjonowania systemu nerwowego, pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi, pomaga przy zmęczeniu i spadku energii.
BUŁKA PSZENNA zwykła pleciona o gramaturze 100 g z posypką maku
BUŁKA PSZENNA SEROWA z ziarnami słonecznika o gramaturze 80 g z posypką sera żółtego
BUŁKA GRAHAM o gramaturze 80 g produkowana z mąki żytniej, mąki pszennej oraz razowej pszennej
BUŁKA Z ZIARNAMI o gramaturze 80 g produkowana z mąki pszennej z dodatkiem mieszanki ziaren oraz zaciemniacza słodowego